Kranio sakral terapi
Kranio-Sakral Terapi (KST) er en blid, behagelig og bemærkelsesværdig behandling. Behandleren synes næsten ikke at berøre klienten, og alligevel tager kroppen imod med åbne arme – lukker behandlingen indenfor. Det er som om kroppen kan mærke, at den her kan hente en helt ekstraordinær støtte og ro. De lette tryk virker afspændende på nervesystemet, muskel- og knoglesystemet samt bindevævet. Der arbejdes mest på hoved, nakke, ryg og korsben.
Kranio-sakralsystemet består af knoglerne i kraniet, ansigtet og korsbenet samt membraner og cerebrospinalvæsken. Hvis kroppen får de rigtige signaler, har den selv ressourcerne til at korrigere ubalancer.
Nervesystemet er Kranio-sakral terapiens domæne – det er her, at den for alvor har noget ganske enestående at tilbyde. De forskellige dele af nervesystemet kræver forskellige tilgange – Kranio-sakral terapi er specialdesignet til at optimere de enkelte dele, og derved skabe bedre omstændigheder for hele kroppen, hvis velbefindende er uløseligt forbundet til nervesystemet. KST forbedrer kranio-sakralsystemets funktion. Blodtilførslen til hjernen stimuleres, og dysfunktioner i nervesystemet kan korrigeres.
- mange kommer til kranio sakral terapi pga: piskesmæld, stress, svimmelhed, hovedpine/migræne, tinnitus, nakkesmerter, træthed, koncentrationsbesvær, vejrtrækningsbesvær, hukommelsesbesvær, indlæringsproblemer, kæbespændinger, samt ubalancer i bevægeapparatet, blodcirkulationen, organsystemet og bidfunktion.
Zoneterapi
Behandlingen:
Zoneterapi er en behandlingsform, hvor terapeuten med specielle trykkombinationer på reflekszonerne på og under fødderne hjælper med at genoprette kroppens naturlige balance. Terapeutens redskab er de trænede følsomme fingre. Klienten ligger på en massagebriks eller i en hvilestol med afdækkede fødder og underben. Gennem målrettet behandling af reflekszonerne lader de tilhørende organer sig påvirke direkte. I sjældne tilfælde forsvinder symptomet efter første behandling –men der kan også gå op til 7-8 behandlinger, før der spores et tilfredsstillende resultat – men da bortfald af symptomet ikke altid er ensbetydende med fuldstændig sundhed, bør behandlingen ikke afbrydes for tidligt.
Antallet af behandlinger varierer alt efter klientens tilstand. Der er situationer, hvor klienten må indstille sig på mange flere behandlinger og måske resten af tilværelsen periodevis gennem zoneterapien modtage støtte til opretholdelse af en rimelig balancetilstand i kroppen. Zoneterapi hjælper organismen til at helbrede sig selv.
Zoneterapi bliver bla. brugt af folk med problemer i bevægeapparatet, fordøjelsen, immunforsvaret, luftvejene, urinvejene, ved allergier, sportsskader, stress, hormonelle lidelser, graviditetsgener, menstruationsbesvær, kolik, øre- og øjensygdomme og ved gigt, men også som forebyggelse og forkælelse.
Det anbefales at drikke vand efter behandlingen.
Historien:
Zoneterapi er både en ny og gammel behandlingsform. Ny i den forstand, at vi først i Danmark mere professionelt stiftede bekendtskab med zoneterapien i 70’erne, og gammel, fordi behandlingsformen som et led i meridianssystemerne har været benyttet i tusinder af år i Østen. Zoneterapien ser ud til at have været anvendt flere forskellige steder på jordkloden i fortiden i eksempelvis Kina, Mexico og Ægypten.
De ældste optegnelser stammer fra Kina, og findes i ”Verdens ældste lægebog”hvor Huang Di Nei Jing, beretter om universet og menneskets samhørighed med naturen, samt om den rette måde, hvorpå man med akupunktur kan helbrede sygdomme. Bogen er skrevet ca. år 700 e. k., men den er sammensat af beretninger, som er gået fra generation til generation, og som menes at stamme tilbage til tiden omkring “Den gule Kejser”, Huang Di, som levede omkring år 2.500 f. k
Man kan forestille sig, hvordan lægen oprindeligt sad og behandlede med zoneterapi, imens køen af syge voksede. Han fandt derfor på at sætte benstumper i punkterne, så han kunne nå at behandle alle de syge. Senere blev benstumperne erstattet af nåle. Så akupunkturen er en videreudvikling af zoneterapi og akupressur.
I Tut Ankhmahors grav, kendt som lægens grav, i Saqqara-Ægypten, er fundet vægmalerier af personer, der trykker hinanden på hænder og fødder. Disse malerier, der stammer fra 2330 f.K. i tiden, regnes for de ældste beskrivelser af egentlig zoneterapibehandling.
I 1920’erne blev dette gamle erfaringsmateriale for første gang systematiseret af den amerikanske speciallæge, Dr. William Fitzgerald. Han inddelte kroppen i 10 lodrette zoner. Disse kropszoner har tilsvarende zoner på fødderne og reflekterer til de organer(Feks. maven, tarmen, blæren osv.) i kroppen, som har forbindelse til de nævnte zoner. I 1930’erne videreudviklede den amerikanske massør Eunice Ingham Fitzgeralds ideer og sammen kortlagde de zonerne på fødderne. Den tyske sygeplejerske og massør Hanne Marquardt var elev hos Ingham og tog sin viden med til Europa. Via Marquardt begyndte zoneterapi at blive kendt i Danmark i løbet af 1970’erne.
En af Marquardts elever var danskeren Grethe Schmidt, som oprettede den første egentlige zoneterapeutuddannelse i Danmark i 1972. I dag arbejder størstedelen af danske zoneterapeuter efter Inghams og Marquardts principper.
Massage
Massage afslapper og udspænder muskulaturen, du kan bruge det både forebyggende og som behandling af skader, spændinger, hævelser i musklerne. Det er ikke kun ved fysiske problemer, massage kan være godt. Massage kan også påvirke dit psykiske velvære og en evt stresset krop. Ud over at bruge massage for at forebygge skader, spændinger og lignende, kommer folk også til massage pga. feks. nakkespændinger, hovedpine, lændesmerter, musearm, sportsskader, gigt, smerter i fødderne og meget andet. Mange af mine kunder advarer dog om, at massagen kan være stærkt vanedannende 🙂